Tindevegen of RV302

Bij Øvre Årdal begint de Tindevegen (Rv302) die dwars over de Jotunheimen gaat en aansluit op de Rv55 (Lom – Skjolden en verder). Het is een tolweg (3 euro, one way) waar alleen met een creditcard betaald kan worden. De slagboom ligt zo’n 3km vanaf de RV55 afslag.
Buiten de zomermaanden is het goed om van te voren te checken of de weg ook echt open is. In de wintermaanden is de weg gesloten (zie de web cams Tindevegen).
Onderweg passeren we meerdere malen de hoogspanningskabels die in de stroomvoorziening van de de aluminium fabriek bij Øvre Årdal voorzien. Hiervoor zijn bij Skjolden drie waterkrachtcentrales gebouwd.
Landschappelijk schitterend met mooie uitzichtpunten en (korte)wandelingen door het gebied. Met een camper nog wel te doen maar er zitten best smalle- en steile stukken weg in en er zijn een flink aantal krappe bochten.
Vergeet ook zeker de korte wandeling naar het Berdalnosi uitzichtpunt niet waar je Skjolden met het Lusterfjord (zijtak van het Sognefjord) en Eidsvatnet schitterend vanaf 1300 mtr kunt zien liggen.
Ook bij slecht weer heel mooi maar beter is het om de route bij mooi weer af te leggen, je kunt dan kilometers ver weg kijken en de hoogste bergen van de Jotunheimen met enkele gletsjers in de verte zien. Ondanks mooi weer kan het er knap koud zijn…