1976 Enship

1976 Enship

Het moet ergens in 2014 zijn geweest toen ik op kombuispraat.nl werkelijk schitterende verhalen tegen kwam van Reginald Boelhouwer.
Reg was de belader en duizendpoot van Enship, zelf had ik als machinist niet veel met hem te maken maar de verhalen die Reg aan Kombuispraat toevertrouwd heeft zorgden ervoor dat er weer een hoop herinneringen boven kwamen drijven. Hij was er mede debet aan dat ik óók mijn verhalen van vroeger op papier ging zetten. Met een brok in mijn keel vernam ik dat hij in 2010, veel te snel, net gepensioneerd, al overleden was.
Ook kwam ik in Reg zijn verhalen tegen dat Krijn de Ruiter al eerder was overleden…. Dat zijn toch wel heftige afsluitingen van bijzondere tijdperken hoor…

Mijn verhalen op papier zetten….
Dat werd nogal een operatie, want hoe pak je zoiets aan? Eerst alle oude dia’s boven water toveren, scannen en opknappen. Web site maken en inrichten…. Workflow bedenken en tussendoor de nieuwe technieken van fotobewerkingsprogramma’s en ontwikkelingen van het internet eigen maken…. Al met al duurde dat wel een jaartje voor het eerste verhaal geïllustreerd met foto’s het levenslicht zag.
Reginald heeft weer heel wat teweeg gebracht, want dit alles begon op een regenachtige zondagmiddag in mei, met het zoeken naar de historie van de Pieter Winsemius…..

Alsof het gister was… Enship op Kombuispraat.nl , door Reginald Boelhouwer (R.I.P.)

Niet veel later kwam ik ook de verhalen tegen van de Ank- en Pieter Winsemius, ook op kombuispraat.nl

specs Ank Winsemius op Marshisdata

specs Pieter Winsemius op marhisdata

mijn verhalen over het varen op de Pieter en Ank Winsemius
deel 1

deel 2

deel 3

deel 4

Terug naar overzicht alle schepen